Kajak, SUP & kanoudlejning ved Esrum Sø
Kajak, SUP & kanoudlejning ved Esrum Sø

Husk forhåndsbestilling

icon-water-thin01

Kajak, SUP & kanoudlejning ved Esrum Sø

Oplev landets næststørste sø i kano, kajak eller på SUP-board. Vores hyggelige kanoudlejning ligger kun 40 minutter i bil fra Rådhuspladsen. Her finder du smuk natur, hyggelige picnicpladser, shelters og teltpladser. Der god plads, ro og ikke nær så mange mennesker, som man oplever tættere på København.

Esrum Sø byder på naturoplevelser for både børn og voksne. Her kan du nyde stilheden, naturen og nærværet med venner, familie eller måske til et firmaarrangement med kollegaerne. Fra vores charmerende bådhus i Sørup i Fredensborg Slotspark sender vi hvert år venner, familier, par, virksomheder og skoleklasser ud på søen til kvalitetstid, gode oplevelser og læring sammen.

Book din tur her

Kajak, SUP & kanoudlejning ved Esrum Sø

Der kan være 3 voksne eller 2 voksne + 2 børn under 10 år i hver kano (for voksne og større børn er det ideelt med 2 personer pr. kano) Der kan være 1 voksen/stort barn pr. kajak/SUP-board
Ring til os på tlf. 2033 0033, hvis du booker mindre end 24 timer, før du vil på vandet.
Samlet i alt

En perle i Nordsjælland

Der er næsten ubegrænsede muligheder for at komme ud og opleve den smukke nordsjællandske natur på og ved Esrum Sø. Den danske stat ejer Esrum Sø og Gribskov, og den tilhører dermed os alle sammen. Det er vigtigt, at vi tager hensyn til dyr og planter og andre mennesker, vi møder på og ved søen. Vi skal også tage hensyn til landmænd, skovejere og andre private grundejere.

Her finder du vores bådhus:
Skipperalle 6
3480 Fredensborg

Kørselsvejledning: Klik her

Hvis du kører efter GPS, så skal du indtaste ‘Sørupvej 1’ – Herfra skal du fortsætte ca. 200 meter nordpå langs vandet, hvor du kan parkere din bil på grusparkeringspladsen, der ligger ud til vandet. På travle dage kan det være svært at finde p-pladser tæt ved bådhuset. Lige efter p-pladsen ligger vores sorte bådhus.

Vi har ikke faste åbningstider men holder åbent ved forudbestillinger. Book derfor din tur på forhånd, og ring til os på tlf. 2033 0033, hvis du booker mindre end 24 timer, før du gerne vil på vandet. Så er du sikker på, vi er der til at tage imod dig.

OBS: om foråret åbner vi først for udlejning, når vandtemperaturen er over 10 grader. Ring til os, hvis du gerne vil ud før begyndelsen af maj, så vurderer vi forholdene.

 

Teltpladser og shelters ved Esrum Sø

Telt-pladser:
> Møllekrogen (teltplads) – https://udinaturen.dk/shelter/106221
> Tumlinge Vang Nord (teltplads): https://udinaturen.dk/shelter/115451
> Søskoven, Graverhus (teltplads): https://udinaturen.dk/shelter/3814 (skal bookes)

Shelterpladser, listet fra syd til nord:
> Møllekrogen, Skarven (shelter) – https://udinaturen.dk/shelter/4641(skal bookes)
> Løjen (Shelter): https://udinaturen.dk/shelter/105962 (skal bookes)
> Glas- og Gulålen (shelter): https://udinaturen.dk/shelter/105961 (Skal bookes)
> Aborren (shelter): https://udinaturen.dk/shelter/105960 (skal bookes)
> Troldanden (shelter): https://udinaturen.dk/shelter/105892 (skal bookes)
> Hvinanden (shelter): https://udinaturen.dk/shelter/105891 (skal bookes)
> Blishønen (shelter): https://udinaturen.dk/shelter/105890 (skal bookes)
> Blå Port (shelter): https://udinaturen.dk/shelter/3141 (skal bookes)
Her kan du finde et oversigtskort over mulighederne omkring søen.
https://udinaturen.dk/map-page

Ved en del af shelterpladserne er der mulighed for at slå enkelte telte op, så man kan være en mindre gruppe. Læs mere via ovenstående links.

Når telt- og shelterpladserne benyttes er det vigtig, at der tages hensyn til andre brugere. Således skal der gøres plads til andre, der må ikke larmes og spilles høj musik, og I skal tage alt jeres affald med hjem. Tænk på, at de fleste tager på kano- eller kajaktur for at nyde naturen og stilheden.

Picnicpladser ved Esrum Sø

Der findes en række steder langs bredden af søen, hvor man kan gå i land og spise sin madpakke, grille og nyde roen i Gribskov. De har alle borde, bænke og en bålplads med stor grill. Læs mere her:

> Tevandsbugten
Meget hyggelig bålplads med grill, borde og bænke. Sandstrand og fine bademuligheder.
Læs mere her: https://udinaturen.dk/shelter/4881

> Dronningens Bøge
Meget hyggelig bålplads og overdækket bålhus.
Læs mere her: https://udinaturen.dk/shelter/2043

> Kongens Bøge
Meget hyggelig bålplads og overdækket bålhus.
Læs mere her: https://udinaturen.dk/shelter/4456

Derudover er der mulighed for at lægge til i Nødebo ved den offentlige bro. Der er dog ikke nogen offentlige faciliteter til rådighed i Nødebo. Samtidig er det naturligvis muligt at holde pauser ved alle ovennævnte overnatningspladser. Hvis I gør ophold ved ledige overnatningspladser og der kommer andre forbi, så er det god stil at signalere, at I ikke har intention om at overnatte, så de er tilgængelige for andre.

OBS: Det er IKKE tilladt at overnatte på bål- og grillpladserne.

Rigtig god tur!

Der er næsten ubegrænsede muligheder for at komme ud og opleve den smukke nordsjællandske natur på og ved Esrum Sø. Den danske stat ejer Esrum Sø og Gribskov, og den tilhører dermed os alle sammen. Det er vigtigt, at vi tager hensyn til dyr og planter og andre mennesker, vi møder på og ved søen. Vi skal også tage hensyn til landmænd, skovejere og andre private grundejere.

Dette skal overholdes i forbindelse med færdsel på søen 

*Alle der lejer fartøjer af Sne & Vand skal ro tæt ved land (maks. 50 meter fra bredden) – Det er kun tilladt at krydse over søen mellem Sørup Havn og Nødebo Holt, hvor søen er smallest.* 

> Der skal altid bæres vest (svømmevest til voksne, redningsvest til mindre børn) mens du/I er på vandet.
> Hold øje med vind og vejr og tilpas din rute til forholdene. Gå på land om nødvendigt.
> Det er ikke tilladt at sejle, hvis du er påvirket af rusmidler.
> Der må ikke efterlades affald ved picnicpladser og lejrpladser – alt hvad der kommer med ud, skal med hjem igen!
> Støjende adfærd er ikke tilladt, f. eks. brug af ghettoblastere og lignende. Der skal tages hensyn til øvrige brugere.
> Det er kun tilladt at tænde bål på de dertil indrettede grillpladser. Vær opmærksom på evt. bålforbud i tørre perioder.
> Teltning må kun ske på de dertil indrettede overnatningspladser.
> Lejet udstyr kan kun benyttes på Esrum Sø – med mindre andet er aftalt på forhånd.
> Gå kun i land på offentlige arealer. Landgang må ikke finde sted på private arealer uden ejerens tilladelse.
> Der må ikke sejles i områder med åkander, siv og rørbevoksning.
> Det er ikke tilladt at sejle på Esrum Å på strækningen fra søen til og med Snevret skov, da der på denne strækning bl.a. er ud – lagt gydebanker til ørreder.
> Vis hensyn til fuglene. Hold afstand, også til fugleflokke, der hviler på vandet. Af hensyn til fuglelivet er kitesurfing ikke tilladt.
> Motorsejlads med benzin- og dieselmotor kræver skriftlig tilladelse fra Naturstyrelsen Nordsjælland.
> Al færdsel på Esrum Sø, er i øvrigt underlagt de internationale søvejsregler.
> Fuglereservatet Møllekrogen i sydenden af søen er fredet, og det er ikke tilladt at passere de gule bøjer, der markerer hvor det begynder.

Læs mere i Naturstyrelsens folder: Klik her

Overholdes ovenstående regler ikke, forbeholder vi os retten til at afbryde lejemålet uden nogen form for kompensation.

Hvilket udstyr er inkluderet i lejen af kano/SUP/kajak?
Svømmeveste til voksne og redningsveste til mindre børn.
Padler til kanoer/SUP-boards og pagajer til kajakker.
OBS. Det er ikke muligt at få flere redningsveste, padler og lignende end til det antal personer, der kan være i de lejede fartøjer.

Hvor mange kan man være i en kano, kajak eller på SUP-board?
Kano: 3 voksne ELLER 2 voksne og 2 børn under 10 år.
Kajak: 1 person
SUP: 1 person

Er der mulighed for opbevaring af tasker og lign. mens jeg sejler?
Nej, vi har ikke mulighed for at opbevare tasker og lign for vores kunder. Vi anbefaler at efterlade personlige ejendele i bilen eller medbringe det på turen fx i en drybag eller andre vandtætte opbevaringsformer.

Er der mulighed for omklædning?
Nej, vi har ikke deciderede omklædningsfaciliteter. Dog er der offentlige toiletter lige ved bådhuset.

Er der parkeringsmuligheder i området?
Der er meget begrænsede parkeringsmuligheder i området. Kom i god tid. For kunder der skal overnatte, så henstiller vi til, at der læses af på parkeringspladsen tæt ved vores bådhus og efterfølgende parkeres på P-pladserne på Slotsvænget (https://goo.gl/maps/1dNdR7or8q9hNYB89). Dette giver plads til, at folk med gangbesvær kan parkere tættere ved udlejningen, Bådfarten og Restaurant Skipperhuset.

Er der toiletter i området?
Der er offentlige toiletter lige bag bådhuset.

Må jeg medbringe min hund?
Ja, det må du gerne. Du skal dog være opmærksom på de gældende regler for hunde i Gribskov:

“I Gribskov skal hunde skal altid være i snor og det bliver anmeldt til politiet, hvis man lader sin hund løbe løst. I de særlige hundeskove må du dog gerne lade din hund løbe frit – under forudsætning af, at du har kontrol over hunden og kan kalde den til dig. Der findes hundeskov i Esrumlund, Gribskovs nordende, i den halvdel af Nødeboholt tættest på byen..”

Læs desuden naturstyrelsens vejledninger til hundeejere: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/med-hund-i-naturen/

Hvad nu hvis jeg kommer for sent?
Fartøjet er lejet i det tidsrum, du har angivet. Kommer du for sent, har du mindre tid at padle i, da fartøjet skal afleveres til aftalt tid og som regel bruges af anden gæst.

Kan jeg aflyse hvis det regner?
Nej. Dog giver vi mulighed for at rykke reservationen til en anden dag i den indeværende sæson, hvis der er tung heldagsregn eller torden.

Hvad nu hvis det blæser og der er bølger?
Vi foretager dagligt vurdering af vind- og vandforhold. Både af sikkerhedsmæssige årsager og fordi vi gerne vil give vores gæster en god oplevelse på søen. Det sker en gang imellem, at vi vurderer, at det enten er for vanskeligt at padle eller sikkerhedsmæssigt uforsvarligt at sende folk på søen. Dog har vi en række muligheder for at flytte start- og slutsteder for sejlads, så aflysning af sejlads sker relativt sjældent.
Vurderingen af forholdene og beslutningen om en evt. aflysning grundet vind og bølger foretages af Sne & Vand. Hvis vi aflyser grundet vind og bølger, forsøger vi først at rykke bookingen til en anden dag. Hvis dette ikke er muligt, så refunderes jeres betaling naturligvis.
Nogle gange udvikler vejret sig anderledes end forudsagt. Det er jeres eget ansvar at holde øje med vind- og vejrforhold mens I er på vandet og ro i land, hvis forholdene ikke længere er til at være på vandet.

Fakta om Esrum Sø
Esrum Sø er Danmarks næststørste sø med et overfladeareal på 17,3 km². På grund af søens relativt store gennemsnitsdybde, er den faktisk den vandrigeste sø i landet. Esrum Sø er dannet under sidste istid, formentlig ved, at en stor isblok er blevet efterladt på stedet. Oplandsarealet til søen (det landareal hvorfra søen modtager nedbør) er kun på 62 km², hvilket er lille i forhold til søens størrelse. Kun godt 3 gange søens areal. Tilløbene til Esrum sø består af mange små bække. Derudover forsynes søen med vand via nedbør og indsivning af grundvand. Søens afløb sker gennem Esrum Å fra søens nordende til Dronningmølle på nordkysten af Sjælland. Søen ejes af staten og administreres af Naturstyrelsen, Nordsjælland.

*Største dybde er 22,3 m.
*Gennemsnitsdybde på 13,5 m.
*Største længde: ca. 8 km
*Største bredde: 3 km
*Omkreds: 27 km
*Vandvolumen på 233 mill. m³

Læs mere om søen her: Naturstyrelsen

Tlf. 2033 00033
booking@sneogvand.dk (vejr. udlejninger)
kontakt@sneogvand.dk (for andre henvendelser).

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping