Langrend og fællesskab på fjeldet
Inkl. alle måltider, skiskole og guidede ture

Voksne fra 5.800,00 kr.

Langrend for voksne, Rondeheim uge 9 2025

I storhytter med fælles madlavning

Denne hyggelige langrendstur er både for begyndere og mere øvede langrendsløbere. Der er flere guider med på turen, og de sørger for et varieret aktivitetstilbud med skiskole på flere niveauer og guidede ture af forskellig længde og sværhedsgrad. Deltagerne står i fællesskab for tilberedning af måltiderne og den løbende oprydning. Hvis en aktiv ferie med fællesskab, fysisk udfoldelse og store naturoplevelser er noget for dig, så læs videre nedenfor.

Læs mere om turen

Aktiviteterne på denne tur tilrettelægges, så både helt nye og de mere rutinerede langrendsløbere kan være med. Der er flere guider med på turen, som til en start byder på skiskole for begyndere samt tekniktræning for de mere erfarne. Derefter skal vi ud i det store løjpenet, og der bliver både arrangeret guidede ture i rask og roligt tempo samt lange heldagsture og kortere ture. Vi lægger os i selen for at møde deltagerne, hvor de er, og sørge for, at alle udfordres på et passende niveau og har så mange gode oplevelser som muligt med hjem igen. Vi opererer ikke med faste dagsplaner, men tager højde for vind, vejr og deltagernes ønsker, når vi planlægger næste dags aktiviteter.

Langrend er det primære fokus på turen, men hvis der skulle være stemning for at prøve en tur på snesko eller måske snuse lidt til fjeldskiløb uden for løjperne, så prøver vi også gerne at passe det ind.

Fælles madlavning
Deltagerne på denne tur bor i storhytter og deles om madlavningen. Det er både hyggeligt og bidrager til at holde prisen for turen nede. Vi organiserer det, så deltagerne inddeles i madhold, som hver især laver morgenmad og aftensmad 1-2 dage i løbet af ugen. Resten af ugen kan man holde fri og nyde, at andre serverer maden og står for opvasken. Maden tilberedes i et storkøkken, hvor der er god plads til at tilberede måltider til mange mennesker. Her er industriopvaskemaskine, stor ovn og andre bekvemmeligheder, der gør madlavning til mange mennesker til en overkommelig opgave.

Sne & Vand står for indkøb af alle madvarer, og der er en koordinator med på turen, som sørger for at alle madvarer og opskrifter er klar til dagens madhold. I forbindelse med morgenmaden sættes der frem til, at alle deltagerne selv kan smøre deres frokostmadpakker. Madplanen sammensættes af smagfulde retter, der er fulde af god energi til udfoldelserne i sneen og samtidig er overskuelige at tilberede i større mængder. Hvis du har fødevareallergier eller følger en særlig diæt, kan vi ikke love, at det kan rummes på denne tur. Du skal derfor kontakte os inden bestilling af turen, hvis du eller en rejsemakker har særlige kostbehov.

Vand, saft, the og kaffe inkluderet. Ønskes vin eller øl til maden eller aftenhygge, er man velkommen til selv at medbringe det hjemmefra.

Indkvartering
Afhængig af deltagerantal bor gruppen i 1 eller 2 storhytter. Værelserne er enkelt indrettet med køjesenge og et lille bord. Det er ikke luksus, men det er rent og pænt og i fin stand. Der er enkelte værelser med plads til 2, og mange værelser med 4-5 senge. Vi sørger altid for, at der er mindst én ledig seng i 4-5 personers værelser, så rummet ikke føles helt pakket, og der fx er plads til, at man kan stille tasker på den ledige seng, så der også er fin gulvplads. Der er fælles bade- og toiletfaciliteter på gangen. Der er spise- og opholdsstue i begge hytter og god plads til, at nogen kan hygge sig med brætspil om aftenen, mens andre kan sidde og sludre over en kop kaffe.

Øvrige faciliteter
Midt på gårdspladsen står en hyggelig lille hytte med sauna på første sal. Saunaen deles med evt. andre gæster, der bor i de øvrige storhytter på Fjellskolen Rondeheim. Der er desuden en fin skistald, hvor der er god plads til, at man kan nørde med lidt skismøring.

Storhytterne er en del af Den Norske Fjellskole Rondeheim og ligger centralt i Høvringen, som er en ganske lille fjeldlandsby på grænsen til Rondane, der er Norges ældste nationalpark. Løjpenettet er stort og varieret og begynder lige uden for hegnet. Området byder på et væld af højfjeldsløjper, og nogle mere beskyttede løjper i skoven, som er hyggelig at putte sig i, hvis vinden er til den friske side. De smukke udsigter får man allerede fra gårdspladsen og over trægrænsen er der bjergtagende udsigter både mod de nære toppe i Rondane og de lidt fjernere toppe i Jotunheimen. Området byder på flere serveringssteder i fjeldet, så man efter en god tur med kolde kinder kan komme ind og få varmen over en kop kakao og en vaffel.

Ankomst: Fra kl. 15.00 lørdag den 22/2 2025
Afrejse: Kl. 10.00 lørdag den 1/3 2025

 

Personpriser:
5.800 kr. i værelse delt med 2-3 andre (der er mindst én ledig seng i værelset, når er 3-4 personer på samme værelse)
6.300 kr. i værelse med køjeseng delt med 1 anden uden eget bad/toilet (få mulige)

Tilkøbsmuligheder
*Skileje: + 675 kr. inkl. støvler og stave

Følgende er inkluderet i prisen:
*7 nætter i valgt værelsestype. Alle er indrettet med køjesenge, og de fleste har delt bad/toilet på gangen.
*Fuld pension: Morgenmad, selvsmurt frokostmadpakke og aftensmad. Deltagerne tilbereder måltiderne i fællesskab og står selv for opvask og oprydning. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad inkl. madpakkesmøring på afrejsedagen.
*Aktivitetsprogram i 5 dage

Følgende er IKKE inkluderet:
*Din mor. Så du skal selv være med til at lave mad og rydde op 🙂
*Transport mellem Danmark og destinationen.
*Drikkevarer (ud over vand/saft/kaffe/the). Man må gerne selv medbringe vin/øl til maden og aftenhyggen.
*Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer.
*Evt. skileje.

Med egen bil hele vejen:
Det tager ca. 10-11 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og til vejafgifter i Norge. Turen med egen bil er den billigste og mest fleksible måde at komme afsted på. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget fra lufthavnen til Otta og derfra en taxa videre op på fjeldet. Togbilletter købes på www.vy.no, og de frigives 3 måneder frem i tid. Det plejer at være nemmest at vælge fly, der korresponderer med toget kl. 14.29 fra Oslo Lufthavn mod Otta og på hjemvejen med toget, der afgår kl. 11.30 fra Otta med ankomst til Oslo Lufthavn kl. 14.30. Vi anbefaler, at man booker fly, der gerne giver minimum 2 timers tid mellem fly og tog, så der er plads til lidt forsinkelse og bagagehåndtering. Taxaturen mellem Otta og Høvringen tager ca. 25 minutter, og vi hjælper gerne med at arrangere fælles taxa, hvis flere deltagere vælger denne rejseform.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord på færgen og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Langrend for voksne, Rondeheim uge 9 2025

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping