Skieventyr i de norske fjelde
Udfordringer, naturoplevelser og fællesskab

Pris pr. person 8.750,00 kr.

Fjeldskitur med telt og pulk (uge 7, 9, 11, 12 og 13)

Inkl. fællesudstyr og alle måltider

På disse fjeldskiture med telt og pulk i Norge når vi helt ud i den hvide vildmark til eventyr og storslået natur. Efter et par indledende dage med fast base i en hyggelig hytte pakker vi vores udstyr i pulkene og tager på vinterfjeldtur i fire dage med tre overnatninger i telt i varierende landskaber med skov og højfjeld. At være på tur med pulk kræver eventyrlyst, overskud og gåpåmod. Så hvis du er i god form, nysgerrig på vinterfriluftslivet, står nogenlunde på ski og klar på eventyr, så er dette helt sikkert en tur for dig.

Læs mere om turen

Det er en stor oplevelse at overnatte i telt om vinteren. Det giver flere muligheder for rutevalg, når vi ikke er bundet til hytter, og det giver stor fleksibilitet, at vi kan stoppe og slå lejr, når dagen har været lang nok. Om vinteren er der uanede muligheder for at lave lejr, når sneen har dækket landskabet og fjernet ujævnheder og fugtige områder. Pulken gør, at vi nemt kan have ganske meget udstyr med på tur, for det er noget lettere at trække det efter sig, end det ville være at bære det i en rygsæk.

Turen begynder og slutter som udgangspunkt på Kvamsfjellet, der ligger lige ved Rondane Nationalpark. Området byder både på hyggelige skovområder og højfjeld med storslåede udsigter. Ruten ligger ikke på forhånd fast, da vi tager højde for vind, vejr og sneforhold, når vi fastlægger ruten.

Turene i 2024

Uge 7: 10. februar til 16. februar (få ledige pladser).
Uge 9: 24. februar til 1. marts.   
Uge 11:
9. marts til 15. marts (få ledige pladser).
Uge 12: 16. marts til 22. marts (få ledige pladser).
Uge 13 (Påske): 23. marts til 29. marts.

På forespørgsel opretter vi gerne ture på andre tidspunkter for mindre grupper, virksomheder m.m. Kontakt os på 20330033 eller kontakt@sneogvand.dk for en snak om mulighederne.

De første par dage har vi fast base i en hytte, og her bruger vi tiden på at forberede pulketuren, øve os i at trække pulken og teste vores udstyr.  Derefter starter selve eventyret.

Det kræver fysisk overskud at være i gang hele dagen, når vi forflytter os, for så at komme frem til lejrpladsen og skulle arbejde med at slå telte op, bygge vindmur og smelte sne, før man kan lægge sig i soveposen. Så I bør have en god portion gåpåmod, være i god fysisk form og gerne have trænet lidt op til turen for at få den bedste oplevelse og kunne suge alle de nye erfaringer til jer. Med fornuftig fysisk form mener vi, at I skal kunne gå på trapper uden at blive forpustet og kunne gå 15-20 km i kuperet dansk terræn på en dag med pauser undervejs.

Det er svært at sige noget præcist om, hvor langt vi går hver dag. Det afhænger meget af vind, vejr og sneforhold. Men formentlig går vi mellem 10 og 20 km. om dagen. I behøver ikke være meget erfarne fjeldskiløbere for at kunne deltage, men I skal have prøve  enten langrend eller alpinski og være trygge ved at køre nedad og bremse. I løbet af ugen vil guiden løbende undervise i skiteknik med udgangspunkt i den enkeltes niveau og behov.

Lejrlivet er en central del af de dage vi er på tur. Hver dag er der fælles opgaver, som vi hjælpes ad med at løse. Vi skal fx bygge køkken, læmure, toilet og smelte sne til vand og madlavning. De dage vi bor i hytte, hjælpes vi ad med fælles madlavning, praktiske gøremål og planlægningen.

Sne & Vand står for indkøb af al mad på denne tur. Hvis du følger en særlig diæt eller har fødevareallergier, skal du kontakte os inden tilmelding, så vi kan vurdere, om det er muligt at tilgodese dine behov på denne tur.

Deltagerne bor 2-3 personer på hvert værelse. Værelserne har eget bad og toilet og er møbleret med en dobbeltseng samt to enkeltsenge på en hems, man kommer til via en stige.

Dag 1: Ankomst, fælles middag og snak om turen (Overnatning i hytte).
Dag 2: Test af udstyr (Overnatning i hytte)
Dag 3: Afsted på tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 4: På tur med telt og pulk (Overnatning i telt)
Dag 5: På tur med telt om pulk (Overnatning i telt)
Dag 6: Retur til hytten. Middag og fejring (Overnatning i hytte)
Dag 7: Hjemrejse

Pr. person i delt værelse: 8.750 kr.
Kontakt os, hvis I ønsker enkelt- eller dobbeltværelse.

Hvad er inkluderet i prisen
*3 overnatninger i hytte på værelse der deles med op til 2 andre deltagere (ønskes enkelt eller dobbeltværelse kan dette tilkøbes – kontakt os for info om dette).
*3 overnatninger i delt telt (2 personer pr. telt).
*Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad
*Fælles udstyr som førstehjælp, kogegrej, brændstof, pulke og telte

Dette er ikke med i prisen
*Transport mellem Danmark og destinationen.
*Fjeldski m. stålkanter, støvler og stave (kan lejes ifm booking).
*Vintersovepose m. komforttemperatur ned til -20 grader (kan lejes ifm booking).
*Personlig beklædning og udstyr, liggeunderlag (R-værdi min. 5,5)
*Drikkevarer til dagene i hytten.
*Snacks (medbring rigeligt til dagene på tur)
*Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer.

Sådan kommer du til Kvamsfjellet
Med egen bil hele vejen:
Det tager ca. 10 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Kvamsfjellet. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og til vejafgifter i Norge. Turen med egen bil er den billigste og mest fleksible måde at komme afsted på. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget direkte fra lufthavnen til Vinstra og derfra en taxa videre op på fjeldet. Togbilletter købes på www.vy.no, og de frigives 3 måneder frem I tid. Det plejer at være nemmest at vælge fly, der korresponderer med toget kl. 14.29 fra Oslo Lufthavn mod Vinstra og på hjemvejen med toget, der afgår ca. kl. 11.30 fra Vinstra  med ankomst til Oslo Lufthavn kl. 14.30. Vi anbefaler, at man booker fly, der gerne giver minimum 2 timers tid mellem fly og tog, så der er plads til lidt forsinkelse og bagagehåndtering. Taxaturen mellem Vinstra og Kvamsfjellet tager ca. 30 minutter, og vi hjælper gerne med at arrangere fælles taxa, hvis flere deltagere vælger denne rejseform.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord på færgen og derfra selv køre det sidste stykke til Kvamsfjellet. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Fjeldskitur med telt og pulk (uge 7, 9, 11, 12 og 13)

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping