Fællesskab på fjeldet
Fjeldski, friluftsliv og storslået natur

Voksne fra 5.800,00 kr.

Fjeldski og vinterfriluftsliv, uge 6 2025 på Rondeheim

Inkl. alle måltider, indkvartering og aktivitetsprogram

På denne hyggelige fællestur får du vinterfjeld for alle pengene. Og du er velkommen uanset, om du er ny i sneen eller en rutineret skiløber. Vi skal ud og træde vores egne spor på fjeldski og snesko, øve navigation med kort og kompas, grave nødly eller snehuler og hygge med bål i sneen.  Der er flere instruktører med på turen, og de sørger for et varieret aktivitetstilbud i løbet af ugen. Vi bor i storhytter, og deltagerne står i fællesskab for tilberedning af måltiderne og den løbende oprydning. Hvis en aktiv ferie med fællesskab, fysisk udfoldelse og store naturoplevelser er noget for dig, så læs videre nedenfor.

Læs mere om turen

Vi har sammensat denne tur, så I får smagt på så meget som muligt at alt det sjove, hårde og smukke, som vinterfriluftslivet har at byde på. I løbet af ugen skal vi udforske det fantastiske fjeldområde lige ved grænsen til Rondane Nationalpark. Det gør vi ved at gå vores egne veje i sneen med fjeldski og snesko på fødderne. Det er ikke nødvendigt at have erfaring med skiløb for at være med. Instruktørerne sørger for at begynderne får en god introduktion – og at de mere øvede evt. får optimeret lidt på teknikken.

Vi skal også prøve at grave små nødly eller større snehuler, og vi skal øve os på brugen af kort og kompas. Hvis der er interesse for det, kan vi også arrangere en overnatning i telt (det kræver en god sovepose).

Programmet ligger ikke på forhånd fast men tilrettelægges på baggrund af vejrudsigten, sneforholdene og deltagernes ønsker. Hver aften er der en kort samling efter maden, hvor instruktørerne præsenterer næste dags aktivitetstilbud. Der er ikke en forventning om, at man deltager i alle tilbud. Hvis man en dag hellere vil ligge med benene oppe og en god bog i hånden eller tage en tur på langrendsski i de præparerede løjper i området, er man velkommen til det. Vi gør vores yderste for at møde deltagerne, hvor de er, og tilpasse programmet, så alle får så mange gode oplevelser som muligt med hjem igen.

Fælles madlavning
Deltagerne på denne tur bor i storhytter og deles om madlavningen. Det er både hyggeligt og bidrager til at holde prisen for turen nede. Vi organiserer det, så deltagerne inddeles i madhold, som hver især laver morgenmad og aftensmad 1-2 dage i løbet af ugen. Resten af ugen kan man holde fri og nyde, at andre serverer maden og står for opvasken. Maden tilberedes i et storkøkken, hvor der er god plads til at tilberede måltider til mange mennesker. Her er industriopvaskemaskine, stor ovn og andre bekvemmeligheder, der gør madlavning til mange mennesker til en overkommelig opgave.

Sne & Vand står for indkøb af alle madvarer, og der er en koordinator med på turen, som sørger for at alle madvarer og opskrifter er klar til dagens madhold. I forbindelse med morgenmaden sættes der frem til, at alle deltagerne selv kan smøre deres frokostmadpakker. Madplanen sammensættes af smagfulde retter, der er fulde af god energi til udfoldelserne i sneen og samtidig er overskuelige at tilberede i større mængder. Hvis du har fødevareallergier eller følger en særlig diæt, kan vi ikke love, at det kan rummes på denne tur. Du skal derfor kontakte os inden bestilling af turen, hvis du eller en rejsemakker har særlige kostbehov.

Vand, saft, the og kaffe inkluderet. Vil du have vin eller øl til maden eller aftenhygge, er du velkommen til selv at medbringe det hjemmefra.

Indkvartering
Afhængig af deltagerantal bor gruppen i 1 eller 2 storhytter. Værelserne er enkelt indrettet med køjesenge og et lille bord. Det er ikke luksus, men det er rent og pænt og i fin stand. Der er enkelte værelser med plads til 2, og mange værelser med 4-5 senge. Vi sørger altid for, at der er mindst én ledig seng i 4-5 personers værelser, så rummet ikke føles helt pakket, og der fx er plads til, at man kan stille tasker på den ledige seng, så der også er god gulvplads. Der er fælles bade- og toiletfaciliteter på gangen og kun enkelte værelser har eget bad. Begge hytter har spise- og opholdsstue, og der er god plads til, at nogen kan hygge sig med brætspil om aftenen, mens andre kan sidde og sludre over en kop kaffe.

Øvrige faciliteter
Midt på gårdspladsen står en hyggelig lille hytte med sauna på første sal. Saunaen deles med evt. andre gæster på Fjellskolen. Der er desuden en fin skistald, hvor der er god plads til, at man kan nørde med lidt skismøring. Fjellskolen er også hjem for en række dyr. Her er heste, alpakaer, høns, grise og hunde. Hvis nogen er interesseret i et besøg i stalden, finder vi ud af det.

Storhytterne er en del af Den Norske Fjellskole og ligger centralt i Høvringen, som er en ganske lille fjeldlandsby på grænsen til Rondane, der er Norges ældste nationalpark. Høvringen ligger lige ved trægrænsen, så afhængig af vejrforhold, kan vi vælge enten at gå op på  de hvide vidder eller at putte os nede i skoven. De smukke udsigter begynder allerede på gårdspladsen, og jo længere op vi bevæger os, jo mere spektakulært bliver det. Skoven består primært at ældre fyrretrær med knudrede stammer, og der er en helt særlig trolsk stemning. Området byder på flere serveringssteder i fjeldet, så man efter en god tur med kolde kinder kan komme ind og få varmen over en kop kakao og en vaffel.

Der er en lille, men meget velassorteret, købmand i Høvringen. Her kan man købe alt fra uldsokker og skismøre til myseost og chokoladebarer.

Ankomst: Fra kl. 15.00 lørdag den 1/2 2025
Afrejse: Kl. 10.00 lørdag den 8/2 2025

 

Personpriser:
5.800 kr. i værelse delt med 2-3 andre (der er mindst én ledig seng i værelset, når der bor 3-4 personer på samme værelse). Delt bad/toilet på gangen.
6.300 kr. i værelse med køjeseng delt med 1 anden (få mulige). Delt bad/toilet på gangen.

Tilkøbsmuligheder
*Leje af fjeldski med stålkanter: 700 kr.

Følgende er inkluderet i prisen:
*7 nætter i valgt værelsestype. Alle er indrettet med køjesenge, og de fleste har delt bad/toilet på gangen.
*Fuld pension: Morgenmad, selvsmurt frokostmadpakke og aftensmad. Deltagerne tilbereder måltiderne i fællesskab og står selv for opvask og oprydning. Første måltid er aftensmad på ankomstdagen, sidste måltid er morgenmad inkl. madpakkesmøring på afrejsedagen.
*Aktivitetsprogram i 5 dage

Følgende er IKKE inkluderet:
*Din mor. Så du skal selv være med til at lave mad og rydde op 🙂
*Transport mellem Danmark og destinationen. Se transportforslag nedenfor.
*Drikkevarer (ud over vand/saft/kaffe/the). Man må gerne selv medbringe vin/øl til maden og aftenhyggen.
*Rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer.
*Evt. skileje.
*Evt. leje af linnedpakke med sengetøj og håndklæder.

Med egen bil hele vejen:
Det tager ca. 10-11 timer inkl. et par pauser at køre fra København til Høvringen. Fra Oslo er der ca. 300 km. Særligt det sidste stykke efter Lillehammer op i gennem Gudbrandsdalen er en oplevelse i sig selv med stejle fjeldsider, der tårner sig op på begge sider af vejen. Ud over udgifter til benzin/diesel, skal der påregnes udgifter til at krydse Øresund eller Skagerrak og til vejafgifter i Norge. Turen med egen bil er den billigste og mest fleksible måde at komme afsted på. Husk at medbringe snekæder, da det sidste stykke er stejlt og til tider glat.

Med fly og tog:
Den bekvemme løsning er at flyve til Oslo/Gardermoen og tage toget fra lufthavnen til Otta og derfra en taxa videre op på fjeldet. Togbilletter købes på www.vy.no, og de frigives 3 måneder frem i tid. Det plejer at være nemmest at vælge fly, der korresponderer med toget kl. 14.29 fra Oslo Lufthavn mod Otta og på hjemvejen med toget, der afgår kl. 11.30 fra Otta med ankomst til Oslo Lufthavn kl. 14.30. Vi anbefaler, at man booker fly, der gerne giver minimum 2 timers tid mellem fly og tog, så der er plads til lidt forsinkelse og bagagehåndtering. Taxaturen mellem Otta og Høvringen tager ca. 25 minutter, og vi hjælper gerne med at arrangere fælles taxa, hvis flere deltagere vælger denne rejseform.

Med bil og færge:
En nem og bekvem måde at starte ferien på er ved at sejle til Norge med bilen ombord på færgen og derfra selv køre det sidste stykke til Høvringen. Fra Sjælland kan man sejle København-Oslo, og fra Jylland kan man sejle Frederikshavn-Oslo, Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Larvik. Husk at bestille plads i god tid.

Book din rejse her

Fjeldski og vinterfriluftsliv, uge 6 2025 på Rondeheim

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping