Eventyr i den hvide vildmark
Naturoplevelser, udfordringer og fællesskab

Pris pr. person 8.750,00 kr.

Familieskitur med pulk og telt i Norge (uge 8 eller påske)

Inkl. alle måltider og fællesudstyr

På disse fjeldskiture med telt og pulk i Norge når vi helt ud i den hvide vildmark til eventyr og storslået natur. Efter et par indledende dage med fast base i en hyggelig hytte pakker vi vores udstyr i pulkene og tager på vinterfjeldtur i fire dage med tre overnatninger i telt i varierende landskaber med skov og højfjeld. At være på tur med pulk kræver eventyrlyst, overskud og gåpåmod. Hvis I er en familie, der er vant til at være fysisk aktive, er nysgerrige på vinterfriluftslivet, står nogenlunde på ski og klar på eventyr, så er dette helt sikkert en tur for jer.

Børn skal være minimum 13 år for at kunne deltage, og de skal være i fornuftig fysisk form og vant til at bevæge sig meget i hverdagen, da de skal kunne trække deres eget udstyr i en pulk. Samtidig er det vigtigt, at de har gå-på-mod og er friske på at bidrage til den fælles opgaveløsning i gruppen.

OBS: Hvis I har andre planer i uge 7 eller påsken, opretter vi på forespørgsel gerne en tur for jer på et andet tidspunkt.

Læs mere om turen

Det er en stor oplevelse at overnatte i telt om vinteren. Både fordi vi kan vælge stederne med de fineste udsigter. Og fordi det giver en grundlæggende god følelse, at man kan klare sig i vinterlandskabet alene med det udstyr, man selv kan trække i sin pulk. Pulkene giver flere muligheder for rutevalg, når vi ikke er bundet til hytter, og det giver stor fleksibilitet, at vi kan stoppe og slå lejr, når dagen har været lang nok. Om vinteren er der uanede muligheder for at lave lejr, når sneen har dækket landskabet og fjernet ujævnheder og fugtige områder. Pulken gør, at vi nemt kan have ganske meget udstyr med på tur, for det er noget lettere at trække det efter sig, end det ville være at bære det i en rygsæk.

De første par dage har vi fast base i en hytte, og her bruger vi tiden på at forberede pulketuren, øve os i at trække pulken og teste vores udstyr.  Derefter starter selve eventyret.

Det kræver fysisk overskud at være i gang hele dagen, når vi forflytter os, for så at komme frem til lejrpladsen og skulle arbejde med at slå telte op, bygge vindmur og smelte sne, før man kan lægge sig i soveposen. Så I bør have en god portion gåpåmod, være i god fysisk form og gerne have trænet lidt op til turen for at få den bedste oplevelse og kunne suge alle de nye erfaringer til jer. Med fornuftig fysisk form mener vi, at I skal kunne gå på trapper uden at blive forpustet og kunne gå 15-20 km i kuperet dansk terræn på en dag med pauser undervejs.

Det er svært at sige noget præcist om, hvor langt vi går hver dag. Det afhænger meget af vind, vejr og sneforhold. Men formentlig går vi mellem 10 og 20 km. om dagen. I behøver ikke være meget erfarne fjeldskiløbere for at kunne deltage, men I skal have erfaring med enten langrend eller alpinski og være trygge ved at køre nedad og kunne bremse sikkert. I løbet af ugen vil guiden løbende undervise i skiteknik med udgangspunkt i den enkeltes niveau og behov.

De dage vi bor i hytte, hjælpes vi ad med fælles madlavning, praktiske gøremål og planlægning af pulketuren. I hytten bor hver familie på et værelse med eget bad og toilet. Værelset er møbleret med en dobbeltseng samt to enkeltsenge på en hems, man kommer til via en stige. Er I flere end 4 personer i familien, finder vi en løsning på det.

Ude på selv pulketuren sover man 2 personer i hvert telt, som stilles til rådighed af Sne & Vand. Lejrlivet er en central del af de dage vi er på tur. Hver dag er der fælles opgaver, som vi hjælpes ad med at løse. Vi skal fx bygge køkken, læmure, toilet og smelte sne til vand og madlavning.

Sne & Vand står for indkøb af al mad (snacks undtaget) på denne tur.  Hvis du følger en særlig diæt eller har fødevareallergier, skal du kontakte os inden tilmelding, så vi kan vurdere, om det er muligt at tilgodese dine behov på denne tur.

Turen begynder og slutter som udgangspunkt på Kvamsfjellet, der ligger lige ved Rondane Nationalpark. Området byder både på hyggelige skovområder og højfjeld med storslåede udsigter. Ruten ligger ikke på forhånd fast, da vi tager højde for vind, vejr og sneforhold, når vi fastlægger ruten. Det kan være, at vi med kort varsel ændrer startsted, hvis vi vurderer, at vi får en bedre tur af at bevæge os ind i området fra en anden retning. Det vil i så fald bare betyde, at du skal stå af på en anden togstation på samme linje, eller dreje fra E6 ved en anden afkørsel, hvis du kommer i bil.

Program for turen
Dag 1 – Ankomst om eftermiddagen. Præsentation, hyggelig opstart af turen. Overnatning i hytte.
Dag 2 – Dagstur, praktiske øvelser. Overnatning i hytte/test af telte og udstyr lige ved hytte
Dag 3 – Afsted med telt og pulk.
Dag 4 – Tur med pulk og telt
Dag 5 – Tur med pulk og telt
Dag 6 – Hjemkomst fra tur, udpakning, fejring. Overnatning i hytten.
Dag 7 – Afrejse om formiddagen.

En måneds tid inden turen får I en invitation til en facebookgruppe for jeres tur, hvor I løbende kan holde jer opdateret, få tips og tricks og evt. aftale samkørsel med andre deltagere. Derudover er I altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål på tlf. 2033 0033.

Hvad koster turen?
Pr. person i delt familieværelse (dobbeltseng og 2 enkeltsenge på hems): 8.750 kr.

Hvad er inkluderet i prisen?
3 nætter i hytte ved Kvamsfjeldet. Sengelinned/håndklæder
Fuld forplejning med morgenmad, frokost og aftensmad (deltagerne står for tilberedning og oprydning)
Dansktalende turleder, der følger gruppen
Fælles udstyr som førstehjælp, kogegrej, brændstof, telte og pulke.

Hvad er ikke inkluderet?
Transport til og fra Kvamsfjeldet (vi anbefaler at køre i egen bil)
Personligt udstyr (sovepose, liggeunderlag, beklædning)
Evt. skileje (Medbringer du egne ski skal det være fjeldski med stålkanter)
Snacks til turen
Drikkevarer de dage, vi er i hytten.

Hvordan kommer vi til Kvamsfjeldet?
Bil: Fra Oslo følger I E6 mod Trondheim og drejer fra mod Kvam efter ca. 3 timers kørsel. Følg skiltningen mod Kvamsfjeldet.

Fly og tog/togbus: Find tog/bus tider fra Oslo mod Vinstra på www.vy.no.

Book din rejse her

Familieskitur med pulk og telt i Norge (uge 8 eller påske)

Samlet i alt

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping